Duyurular

...

İFLȂS İDARE MEMURLUĞU TEMEL EĞİTİMİ DUYURUSU

İFLȂS İDARE MEMURLUĞU TEMEL EĞİTİMİ

A. EĞİTİM TANIMI:

İflâs idare memurluğu görevinin yürütülmesi için gerekli teorik ve pratik bilgileri içeren iflâs idare memurluğu temel eğitimi, beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınır. Temel eğitim; ticaret hukuku, medeni usul hukuku, icra ve iflâs hukuku ile ticaret hukukuna dair temel kavram, kurum ve genel ilkeleri, icra ve iflâs mevzuatını, işletme yönetimini, işletmelerde kriz yönetimini, genel ekonomi, maliyenin temel kavramları ve harçları, muhasebenin temel kavramlarını, finansal raporların ve işletme faaliyetlerinin analizini, iflâs idare memurunun taşıması gereken nitelikleri, görevi, yetkisi, yükümlülükleri ile hukuki ve cezai sorumluluğunu, iflâs tasfiye sürecinin yürütülmesi, süreçte hazırlanacak rapor, tutanak ve belgelerin yazım usul ve tekniği ile Daire Başkanlığı tarafından gerekli görülen diğer konuları kapsar.

B. EĞİTİMİN AMACI:

Hukukçular, yeminli mali müşavirler veya serbest mali muhasebeci mali müşavirlerin ve bunlar dışında kalan diğer meslek mensuplarının, yukarıdaki şartları taşımaları ve iflâs idaresi temel eğitimini tamamlamaları koşuluyla bölge adliye mahkemeleri bilirkişilik bölge kurulları nezdinde tutulacak olan iflâs idare memurluğu listelerine kaydolmaları, daha sonra uzmanlık alanları ve ilgili Kanun ile Yönetmelikte gösterilen usuller çerçevesinde bir müflisin iflâsının tasfiyesinde görevlendirilmeleri mümkündür.

C. İFLÂS İDARE MEMURLUĞU NEDİR?

Hakkında iflâsı kararı verilen bir müflis şirket ya da gerçek kişi müflis tacirin iflâs masasını oluşturan malvarlığını tasfiye etmekle görevlendirilen, bu alanda gerekli bilgiye sahip kişiler iflâs idare memuru olarak adlandırılırlar.

İflâs idaresi memurları, İcra – İflâs Kanunu ile İflâs İdare Memurluğu Yönetmeliğinde öngörülen usuller çerçevesinde görevlendirilirler.

D. EĞİTİM İÇERİĞİ

Eğitim programı, toplamda 36 saat süren kapsamlı bir içerik sunmaktadır. Hukuk, muhasebe, finans ve işletme yönetimi gibi konular detaylı bir şekilde ele alınmaktadır. Eğitimlerde devam zorunluluğu bulunmaktadır. 1/12 Oranını aşan durumlarda katılımcı eğitime devamsız sayılacaktır.

E. KİMLER KATILABİLİR?

T.C. Adalet Bakanlığı HİGM Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan 3 Şubat 20205 tarihli İflâs İdare Memurluğu Temel ve Yenileme Eğitiminin Usul ve Esasları hakkındaki Genelge m.1 hükmü uyarınca iflâs idare memurluğu görevinin yürütülmesi için gerekli teorik ve pratik bilgileri içeren iflâs idare memurluğu temel eğitimi; beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınır.

Eğitim almak isteyen hukukçuların, yeminli mali müşavirlerin ve serbest muhasebeci mali müşavirlerin kıdem şartının yanı sıra yurt içi veya yurt dışı olup da YÖK tarafından denkliği kabul edilen ve lisans düzeyinde bir öğretim kurumundan mezun olmaları şartı aranmaktadır.

Hukukçular, yeminli mali müşavirler veya serbest muhasebeci mali müşavirler dışında kalan diğer meslek mensupları bakımından ise, kıdem şartının yanı sıra yurt içi veya yurt dışı olup da YÖK tarafından denkliği kabul edilen bir ön lisans veya lisans düzeyinde öğretim kurumlarından mezun olmaları şartı aranmaktadır.

Hukukçular, yeminli mali müşavirler veya serbest mali muhasebeci mali müşavirlerin ve bunlar dışında kalan diğer meslek mensuplarının, yukarıdaki şartları taşımaları ve iflâs idaresi temel eğitimini tamamlamaları koşuluyla iflâs idare memurluğu listelerine kaydolmaları mümkündür.

İflâs idare memurlarının görevlendirilmesinde üç kişilik bir heyet oluşturulduğu takdirde İflâs İdare Memurluğu Yönetmeliği m.5 hükmü uyarınca iflâs idare memurlarından en az birinin hukukçu, diğerinin ise yeminli mali müşavir veya serbest mali muhasebeci mali müşavir olması gerekmektedir. Üçüncü üye ise iflâs tasfiyesi yürütülecek müflisin faaliyet gösterdiği sektörü bilen kişilerden olması tercih edilir. Söz konusu eğitimi almak isteyen katılımcıların, eğitime başvururken bu hususları da göz önünde bulundurmalarında yarar bulunmaktadır.

ÖNEMLİ NOT: Medeni usul hukuku, icra ve iflâs hukuku, medeni hukuk, ticaret hukuku, işletme, iktisat, maliye ve muhasebe alanında profesör, doçent veya doktor ünvanına sahip olanlar İflâs İdare memurluğu temel ve yenileme eğitiminden muaftır.

Belge

Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ onaylı sertifika verilecektir.

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME:

Eğitim bilgilendirmeleri için WhatsApp grubu kurulacaktır. Tüm gerekli bilgilendirmeler buradan yapılacaktır.

Eğitimler en az 20 en fazla 30 Kişilik başvuru tamamlandığı takdirde açılacaktır.

Eğitimlerde devam zorunluluğu bulunmaktadır. 1/12 Oranını aşan durumlarda katılımcı eğitime devamsız sayılacaktır.

F. BAŞVURU

Başvurular https://events.cu.edu.tr/event/5256/registrations/120/ adresi üzerinden alınacaktır. Gruplar oluşturulduğunda kurum tarafından sizinle iletişime geçilecektir.

Eğitim Ücreti: 5500 TL (KDV dâhil)

Alıcı: Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

IBAN No: TR87 0001 0016 9025 5940 2050 09

Açıklama: Ad Soyad, T.C. Kimlik Numarası ve ÇÜHF İflas İdare Memurluğu Temel Eğitimi

Başvuru için aşağıdaki form üzerinden gerekli bilgileri doldurmanız ve ödeme yaptığınıza dair dekontu, mezuniyet belgenizi ve kimlik belgenizin bir örneğini yüklemeniz gerekmektedir.

            G. EĞİTİM YERİ

Eğitim Başlama Tarihi: Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından onaylandıktan sonra katılımcılar ayrıca bilgilendirilecektir. (Kurumumuz eğitim izni alan kuruluşlar arasında yer almaktadır.)

Eğitim Süresi: 36 Saat

Eğitim Yeri: Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi

İflas İdare Memurluğu Temel Eğitimi Kaynak Kitabı (PDF) için tıklayınız. 

İletişim Bilgileri: cukurovaiflas@gmail.com