SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

1. Sınava giren tüm öğrenciler, öğrenci kimlik belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınav esnasında imza alınırken öğrencilerin kimlik belgelerini göstermeleri gerekmektedir. Kimliğini yanında bulundurmayan öğrenci sınava alınmaz.
  2. Sınava giren tüm öğrencilerin, sınav esnasında, cep telefonu, akıllı saat, tablet bilgisayar vb. her türlü elektronik cihaz kullanması yasaktır. Kullananlar hakkında kopya muamelesi yapılır.
  3. Sınavda görevli öğretim elemanının uyarısına kadar hiçbir öğrencinin sınav salonundan çıkmasına izin verilmez.
  4. Sınav salonundan çıkan öğrencinin tekrar sınav salonuna girmesine izin verilmez.
  5. Sınava giren öğrenci, sınav salonuna derslerle ilgili kitap, kâğıt vb. kaynakları getiremez. Ancak öğrenciler, sınavı yapan öğretim üyesinin kararıyla, kanun ve diğer kaynakları kullanabilir.
  6. Sınav sorularına verilecek cevaplar, ilgili öğretim üyesinin kararına göre sınav/soru kâğıdının üzerine veya Fakültenin mühürlü kâğıtlarına yazılır. Cevap kâğıtlarının sayfa sayısı, ilgili öğretim üyesi tarafından sınırlandırılabilir.
  7. Sınava giren tüm öğrencilerin, sınav süresince birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri veya çekilmesine yardımcı olmaları, birbirlerinden kalem vb. şeyler alıp vermeleri, sınav salonlarında başkalarını rahatsız edecek şekilde bir şeyler yiyip içmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır.
  8. Sınava giren tüm öğrenciler, görevli öğretim elemanının, sınav düzenini sağlamaya yönelik uyarılarına uymakla yükümlüdür.

DEKANLIK