Duyurular

...

2015-2016 Dönemi Erasmus+ Öğrenim Değişimi Duyurusu (11.01.2015)

2015-2016 Dönemi

Erasmus+ Öğrenim Değişimi Duyurusu

 

1. ÇAĞRI

 

Başvurular 25.12.2014’de başlayıp 03.02.2015 tarihinde mesai sonunda (17:00) bitecektir.

 

 

Başvuru İçin Genel Kurallar:

 

   ·         Başvuracak öğrencilerin tam zamanlı öğrenci olması gerekmektedir.

 

·         Çukurova Üniversitesinde okuyan tüm önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilirler.

 

·         Lisans ve Yüksek lisans öğrencileri hazırlık sınıfında iken başvuramazlar.

 

·         Online başvuru formuna 25.12.2014 tarihinden itibaren http://international.cukurova.edu.tr/tr adresinde yayınlanacak olan linkten ulaşabilirsiniz.

 

·         Bütün adayların online başvuruda verilen PDF belgesinin çıktısını almaları gerekmektedir.

 

·         Online başvurusunu yapan öğrenciler transkriptlerini öğrenci işlerinden alarak başvuru belgelerinin PDF çıktıları ile birlikte Dışilişkiler Ofisi’ne bırakacaklardır. Başvuruda birinci dönemin bitimindeki transkripler geçerlidir. Form doldurulurken bir hata yapılmışsa, söz konusu hata form teslimi sırasında belirtilecek, formlar teslim edildikten sonra herhangi bir değişiklik yapmak mümkün olmayacaktır. 

 

·        Bütün adayların başvuruları, Dışilişkiler Birimi tarafından http://international.cukurova.edu.tr adresinde yayınlanan “Çukurova Üniversitesi Erasmus Değişimi Yönergesi”ndeki kriterlerin sağlanıp sağlanmadığını ölçen bir “Uygunluk Kontrolü”nden geçecek, uygun olan adaylar üniversitemizin ilgili birimlerinde yapılacak dil sınavına katılabileceklerdir.

 

·         Uygunluk Kontrolünden geçerek dil sınavına girebilecek öğrencilerin listesi 12.02.2015 tarihinde http://international.cu.edu.tr adresinde mesai saatinden sonra yayınlanacaktır.

 

·         Öğrenciler 2015-2016 döneminden önce Erasmus öğrencisi olmaya hak kazanmış ama bu haklarını kullanmamış veya bu haklarından vazgeçmiş olsalar dahi, sınava tekrar girmek zorundadırlar.

 

·         Başvuran bütün adayların üniversitemizin ilgili birimlerinde yapılacak dil sınavına girmeleri gerekmektedir. Başka bir dil sınavının belgesi kabul edilmeyecektir.

 

·         İngilizce eğitim veren yükseköğretim kurumlarına gitmek isteyen adaylar İngilizce dil sınavına, Almanca veya Fransızca eğitim veren yükseköğretim kurumlarına gitmek isteyen adaylar ise aynı şekilde Almanca veya Fransızca dil sınavlarına gireceklerdir. Adaylar birden fazla dilin sınavına girebilirler. Dil sınavından başarısız olan adaylar değişimden faydalanamazlar.

 

·         Erasmus+ dil sınavları Avrupa Dil Portfolyosu’na göre B2 seviyesinde (http://adp.meb.gov.tr/nedir.php) yapılacaktır.

 

·         2015–2016 Dönemi Erasmus+ Dil Sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olup aşağıdaki tarihlerde ve belirtilen yerlerde yapılacaktır.

 

Dil Sınavı Takvimi

Tarih

Saat

Yer

İngilizce yazılı sınavı

16.02.2015

09.30

YADYO

İngilizce sözlü sınavı

18.02.2015

09.00

YADYO

Almanca yazılı sınavı

17.02.2015

13.30

Eğitim Fakültesi R1 Binası 301-302 No’lu Derslik

Almanca sözlü sınavı

19.02.2015

13.30

Alman Dili Eğitim Bölümü Binası

Fransızca yazılı sınavı

19.02.2015

09.30

Fransız Dili Eğitim Bölümü Binası

Fransızca sözlü sınavı

20.02.2015

09.30

Fransız Dili Eğitim Bölümü Binası

 

·         Öğrenim Hareketliliği kontenjanlarıyla ilgili olarak bölüm koordinatörlerinize başvurunuz.

 

·         Uygunluk kontrolü sonuçları, yerleştirme süreci ve sonuçları ile ilgili itirazlar için Erasmus+ ve ilgili fakülte/bölüm Erasmus+ koordinatörleri ile iletişim kurabilir, gerektiğinde üniversitemizin resmi itiraz prosedürünü kullanabilirsiniz. Eğer buradan elde edeceğiniz sonuçtan memnun kalmazsanız AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na (www.ua.gov.tr) başvurabilirsiniz.

 

·         2015-2016 döneminde Öğrenim Hareketliliği başvurusu yapmış olup, dil sınavından başarılı olan öğrencilerin hareketlilikten yararlanma süresi 30.09.2016 tarihinde sona erer.

 

·         Aynı öğrenci, her bir eğitim-öğretim kademesinde öğrenim hareketliliğinden toplam 12 aya kadar hibe alabilir. (1. Kademe: Önlisans, Lisans; 2. Kademe: Yüksek Lisans; 3. Kademe: Doktora)

 

 

·         Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 2015–2016 akademik yılı başvurularını değerlendirmede kullanılacak kriter ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

 

o   Akademik Başarı Düzeyi                    : % 50

o   Dil Seviyesi                                        : % 50

 

·         Başvurular ücretsizdir.

 

·         İngiliz Dili Eğitimi bölümü öğrencilerinin, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı’nın 12.06.2013 tarihinde aldığı kurul kararı uyarınca, Erasmus+ programdan faydalanmaya hak kazanmak için yabancı dil sınavından 100 üzerinden en az 80 almaları gerekmektedir.  

 

·              Alman Dili Eğitimi bölümü öğrencilerinin, Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı’nın 27.03.2014 tarihinde aldığı kurul kararı uyarınca, Erasmus programdan faydalanmaya hak kazanmak için yabancı dil (Almanca) sınavından 100 üzerinden en az 70 almaları gerekmektedir.

 

 

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği ile İlgili Özel Hususlar

 

·         Başvuru için öğrencinin en son genel not ortalamalarının önlisans ve lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00 veya 58/100, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 2.50/4.00 veya 65/100 olması gerekir.

 

·         Dil sınavından geçip yararlanmaya hak kazanmış Öğrenim Hareketliliği öğrencileri 2015-2016 akademik yılında hibeli olarak değişimden yararlanabilirler.

 

·         Öğrenim hareketliliği süresi en az 3 aydır. Bu süre mücbir sebepler dışında azaltılamaz. Hareketliliğin asgari sürenin altında olması durumunda söz konusu hareketlilik için hibe ödemesi yapılmaz, öğrenci sıfır hibeli öğrenci olarak rapor edilir.

 

·         Yıl hesabına göre eğitim alan öğrencilerin 2 yıl (Tıp Fakültesi ve Devlet Konservatuarı), yarıyıl hesabına göre eğitim alan öğrencilerin 2 yarıyıldan fazla yarıyıl/yıl kaybetmemiş olmaları gerekmektedir.

 

·         Öğrencilerin değişimden yararlanabilmeleri için tam zamanlı öğrenci olmaları gerekir.

 

·         Lisans öğrencileri 1. sınıftayken Öğrenim Hareketliliğinden yararlanamazlar.

 

·         Öğrenim Hareketliliğinde, hibe hesaplamalarında baz alınan ülke kategorileri ve hibe miktarları aşağıdaki gibidir (€):

 

Hayat Pahalılığına Göre Ülke Türleri

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler*

Aylık Öğrenci Öğrenim Hibesi (€)

1. Grup Program Ülkeleri

Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İngiltere (Birleşik Krallık), İrlanda, İsveç, İtalya, Lihtenştayn, Norveç

500

2. Grup Program Ülkeleri

Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İzlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Lüksemburg, Portekiz, Slovenya, Yunanistan

400

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Estonya, Letonya, Litvanya,Macaristan, Makedonya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya

300

 

 * 2015-2016 hibe miktarlarında değişiklik olması durumunda web sayfamızda yayınlanacaktır.