Uluslararası Ticari Tahkim Hukuku Yarışması Duyurusu

Değerli Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. ve 3. Sınıf Öğrencileri,

2024-2025 eğitim yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan 32. Willem C. Vis Moot’a (Uluslararası Ticari Tahkim Hukuku Yarışması) fakültemiz de katılım gösterecektir. Fakültemizi temsil etmek adına bu yıl 2. veya 3. Sınıf olan öğrencilerimizden bir takım oluşturmak için Mayıs Ayı içerisinde seçim yapılacak ve 2024-2025 eğitim yılı başlangıcı itibariyle yoğun bir hazırlık süreci başlayacaktır.

Her yıl Mart ayında Viyana’da gerçekleştirilen Willem C. Vis Moot, uluslararası ticaret hukuku alanında oldukça prestijli bir yarışma olup katılımcılara benzersiz bir deneyim ve ağ oluşturma fırsatı sunmaktadır. Vis Moot'un amacı, katılımcılarına uluslararası ticari uyuşmazlıkların çözümünde pratik deneyim kazandırmaktır. Katılımcılar, bir dava dosyası üzerinde çalışarak yazılı ve sözlü argümanlar hazırlar ve uluslararası tahkim yargılamasının temel prensiplerini uygulamada pratik etme imkanına erişmiş olurlar. Yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgi https://www.vismoot.org/31st_vis_moot/ adresinden elde edilebilir.

Bu yılki Vis Moot seçimlerimden önce hem yarışmayı tanıtmak hem de aday olmak isteyen öğrencilerin sorularını cevaplandırmak adına bir bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Toplantıya katılacak öğrencilere Vis Moot'u daha detaylı olarak açıklayacak ve seçmeler hakkında bilgi vereceğiz. Ayrıca, başvuru süreci, takvim ve diğer önemli detaylar hakkında da bilgi alabileceksiniz.

İlgi duyan öğrencilerin katılım göstermesini rica ederiz.

Tarih: 24 Nisan Çarşamba

Saat: 13:00

Yer: Hukuk Fakültesi 5 No’lu Derslik

Vis Moot'un size kazandıracağı deneyime ve heyecan verici yarışma sürecine adım atmanın tüm öğrencilerimiz adına çok güzel bir fırsat olacağına inanıyoruz. Hepinizi bilgilendirme toplantısında görmekten mutluluk duyacağız.

Not: Ayrıntılı bilgi için Öğr. Gör. Dr. Erman Ekingen (eekingen@cu.edu.tr) ile iletişime geçebilirsiniz.