Öğrenci Sorularına Cevaplar (11.02.2014) YENİ

Fakültemiz öğrencilerinin soruları ve cevapları buradan paylaşılacaktır. Bu şekilde benzer sorunlarla karşılaşan öğrencilerimize daha hızlı bir şekilde çözüm önerilmesi düşünülmektedir.

SORU: Bir dönemde kaç ders seçmem gerekiyor?

CEVAP: Her dönem 30 AKTS ders seçme zorunluluğu bulunuyor. Zorunlu dersler dışında 30 AKTS toplamına ulaşacak şekilde seçmeli ders alınması gerekiyor. Birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri toplam 8 AKTS olacak şekilde 3 ders; 4. sınıf öğrencilerinin ise toplam 7 AKTS olacak şekilde 3 ders seçmelidirler.

SORU: Muafiyet dilekçesi vereceğim, muaf olmak istediğim dersleri seçmem gerekiyor mu?

CEVAP: İlk defa muafiyet dilekçesi veriyor iseniz, muafiyet talebiniz henüz değerlendirilmediği için ilgili dersleri seçmeniz gerekmektedir. Ancak yatay geçiş yapan öğrencilerimiz için daha önce muafiyet kararı alınmış ise o dersleri seçmelerine gerek yoktur.

SORU: Bazı öğrencilerimiz ders kaydı yaptıklarında “Başarısız Seçmeli Ders" şeklinde uyarı aldıklarını ancak kayıt yapabildiklerini ifade ediyorlar?

CEVAP: Bu uyarı ile karşılaşan öğrencilerin muaf olduğu seçmeli dersler sisteme işlenmemiş olabilir. Dersler sisteme işlendiğinde uyarı kalkacaktır.

SORU:
Dördüncü sınıftayım, bir dersten başarısız durumdayım. Bu dönem yapılacak tek ders sınavına girmem mümkün müdür?

CEVAP: Tek ders sınavı bütün dönemlerin derslerini alımış ancak bir desten başarısız olan öğrencilerin girebildiği bir sınavdır. Bahar dönemindeki derslerini başarı ile tamamlaman durumunda açılacak olan tek ders sınavına girebilirsin.