Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesine İlk Kez Yerleşen Öğrencilerimiz ile Mevcut Öğrencilerimize Yönelik Ders Seçimi Duyurusu

Kıymetli Öğrenciler,

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takviminde ders seçimi 12-16 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır (Akademik Takvim için tıklayınız). Çukurova Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin “Kayıt Yenileme” kenar başlıklı 18’inci maddesi uyarınca, Öğrenciler her yarıyılın başlangıcında akademik takvimde belirtilen süre içinde öğrenci katkı payını veya öğretim ücretini ödemek koşuluyla (program süresi içerisinde eğitim gören ve yeni kayıt yaptıran birinci öğretim öğrencilerinden katkı payı ve öğretim ücreti alınmaz.) ders kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Kayıt yenileme işlemlerinin sorumluluğu öğrenciye aittir. Belirtilen sürede, haklı ve geçerli nedenleri olmadan kayıtlarını yenilemeyen öğrenciler, o dönemin/yılın derslerini alamazlar. Akademik takvimde belirtilen süre içerisinde (12-16 Eylül 2022) ders kaydını yapamayan öğrenciler, 32’nci maddede öngörülen haklı ve geçerli sayılabilecek mazeretlerini belgelendirerek yarıyılın ilk on iş günü içinde başvururlar. İlgili yönetim kurulu, başvuruları beş iş günü içerisinde değerlendirerek sonuca bağlar. Mazereti kabul edilenler beş iş günü içinde kayıt yapmak zorundadırlar. Belirtilen süreler dışında yapılan başvurular kabul edilmez ve değerlendirmeye alınmaz.

Bu noktada özellikle Fakültemize ilk kez yerleşen öğrencilerimiz için mutlaka ders kaydı yapmaları gerektiğini önemle hatırlatmak isteriz.

Ayrıca İkinci Sınıf öğrencilerinin seçebileceği, ‘HKU219 Introduction to Public Law’ dersini seçmek isteyen öğrencilerimizin, dersin hocası tarafından yapılan duyuruyu okumasını önemle rica ederiz. ‘HKU219 Introduction to Public Law’  dersini seçmek isteyen öğrencilerimize yönelik duyuru metnine ulaşmak için tıklayınız.