Ukrayna’da bulunan Yükseköğretim Kurumlarından Fakültemize Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Olarak Kabul Edilen Öğrencilere İlişkin Duyuru

Üniversitemiz 28.07.2022 tarih ve 448056 sayılı yazısı ile 15.08.2022 tarih ve 467744 sayılı yazısı gereği, Ukrayna'da öğrenim görmekte iken Türkiye'deki üniversitelere yatay geçiş yapan öğrencilere ait belgelerin ilgili Ukrayna eğitim makamlarından temin edilmesi ile ilgili olarak;

Dışişleri Bakanlığından alınan 19.07.2022 tarihli ve 34697611 sayılı yazısında; söz konusu öğrencilerin temin etmeleri gereken belgeleri ne şekilde sağlayabilecekleri aşağıda belirtilmiştir.

1) Mevcut savaş şartları nedeniyle Ukrayna'ya gelemeyecek durumda olan öğrencilerimizin, bağlı oldukları öğrenim kurumlarıyla e-posta vasıtasıyla ve/veya resmi olarak yetkilendirecekleri temsilcileri aracılığıyla iletişim kurarak söz konusu belgeleri temin etmeleri mümkün olabilmektedir.

2) Yatay geçiş amacıyla ülkemizdeki eğitim kurumlarına ibraz edilecek öğrenim belgelerine ülkemizin de taraf olduğu Yabancı Resmi Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılmasına Dair Lahey Sözleşmesine uygun olarak Ukrayna Eğitim ve Bilimler Bakanlığı tarafından apostil tasdik şerhinin tatbik edilmesi gerekmekte olup, Ukrayna mevzuatı çerçevesinde belge hamilinin öğrenim görüp görmediği, öğrenim belgelerinin düzenlenip düzenlenmediği, belgelerin düzenleme tarihi itibarıyla Ukrayna'da geçerli olup olmadığının sorgulanması Ukrayna Eğitim ve Bilimler Bakanlığının sözkonusu belgelere apostil şerhi tatbikinden sonra yapılabilmektedir."

Söz konusu öğrencilere belgelerinin teslimi için 17 Ekim 2022 tarihine kadar süre verilmiştir.