Duyurular

...

2022 YILI UZLAŞTIRMACI YENİLEME EĞİTİMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

2022 YILI UZLAŞTIRMACI YENİLEME EĞİTİMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı tarafından 25.03.2022 tarihli duyuru kapsamında Fakültemizde 30 Eylül 2022 tarihine kadar Uzlaştırmacı Yenileme Eğitimleri verilmesi planlanmaktadır.

Eğitim süresi 8 saat olup, aşağıdaki dersleri içermektedir.

• Uzlaştırma Kurumuna İlişkin Mevzuat Değişiklikleri ve Yargı Kararlarının Değerlendirilmesi-1. saat

• Uzlaştırma Sürecinde Tarafların Bilgilendirilmesi ve Uzlaşma Teklifi Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar-2. saat

• Müzakere ve Sonrasında Uygulamada Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar-3. saat

• Uzlaşma Teklifine Davet ve Uzlaşma Teklifi Sırasında İletişim- 4. saat

• Uzlaştırma Müzakereleri Sırasında İletişim-5. saat

• Uygulama I -6. saat

• Uygulama II-7. saat

• Uygulama III -8. Saat

Eğitimi tamamlayan katılımcılar, katılım belgesini, anket formunu doldurduktan sonra, sistemden kendileri alacaktır. Bu nedenle eğitim kuruluşları tarafından katılımcılara ayrıca bir katılım belgesi verilmeyecektir.

Uzlaştırmacı yenileme eğitimine 11 Mart 2018 tarihli 2018 Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Sınavında başarılı olup, uzlaştırmacı siciline kaydolanlar ile yine bu sınavda başarılı olup, sicile kayıt başvurusunda bulunmayan ancak Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliği’nin 48 inci maddesine göre sicile kayıt şartlarını taşıyan kişiler başvurabilecektir.

(NOT: 2021 Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Sınavı ve 2021 Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Ek Sınavında başarılı olanlar, süreyi doldurmadıkları için yenileme eğitimine katılmayacaklardır.)

Eğitimler yüz yüze yapılacaktır.

Eğitime katılanların, belgeye dayalı ve eğitim kuruluşunca kabul edilen haklı bir mazeretleri olmadıkça uzlaştırmacı yenileme eğitimi süresince verilen ders ve çalışmalara katılımları zorunludur. Katılımcılar en fazla bir ders saati devamsızlık yapabilecek, kabul edilebilir haklı bir mazereti bulunmaksızın bir ders saatinden fazla eğitime devam etmeyenlerin, eğitim kuruluşları tarafından eğitim programıyla ilişiği kesilecektir.

Eğitim ücreti 400 TL’dir.

Başvurulur aşağıdaki linkten yapılacak olup, Eğitime katılım ücreti katılımcının Adı/Soyadı, T.C. Kimlik Numarası ve ‘Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uzlaştırmacı Yenileme Eğitimi Programı Ücreti’ şeklindeki açıklamayla birlikte Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü- Hukuk Fakültesi’nin Ziraat Bankası Çukurova Üniversitesi Şubesi’ndeki (IBAN NO: TR87 0001 0016 9025 5940 2050 09) nolu hesabına yatırılacaktır. Adayların TC Kimlik numaralarıyla işlem yapmaları gerekmektedir.

Başvuru için gerekli belgeler şunlardır (Bu evrakların eğitimin ilk günü fiziken getirilmesi gerekmektedir):

 

1.      Başvuru dilekçesi

2.   Sicile kaydolanlar için sicil numarası sicile kayıt belgesi ile sicile kayıtlı olmayanlar için sınavda başarılı olduğuna ilişkin belge

3.      Eğitim ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu

4.      Nüfus cüzdanı fotokopisi

 

Başvuru dilekçesi için tıklayınız. 

Başvuru linki için tıklayınız. 

Not-1: Başvuru evraklarının cuhukukegitim@gmail.com adresine gönderilmesi gerekmektedir. Eğitim kayıtları için ve tüm sorularınız için aşağıda yer alan iletişim kanalları kullanılabilir.

Not-2: Başvuru ücretini yatırıp eğitim programına başvuru yapan katılımcıların eğitime başlama tarihi, Fakültemiz internet sitesinde ilan edilecektir. 

 

İletişim Bilgileri

Eğitim Koordinatörlüğü 0 322 338 6073 / Dahili No: 119 – 148 - 144