Model Courts of Justice 2022 Konferansı Duyurusu

2022 yılında 11'incisi gerçekleştirilecek olan Model Courts of Justice (Model Mahkemeler) Konferansı'na ilişkin duyuru metni aşağıda yer almaktadır. Öğrencilerimize duyurulur.

Model Courts of Justice 2022 Konferansı

Model Courts of Justice, yüksek düzeyde akademik titizlik ve organizasyonel mükemmellik ile sadece uluslararası mahkeme simülasyonlarına odaklanan Türkiye'deki ilk konferanstır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü (FLAUMUN) öğrencileri olarak, her yıl kendimizi, katılımcılarımıza yargıç, savcı, avukat, panelist olarak uluslararası hukukun çeşitli yönlerinde becerilerini geliştirebilecekleri mükemmel bir deneyim sunmaya adadık.

Model CJ'e başvurarak, katılımcılar ilgilendikleri hukuk konularında daha fazla deneyim edinme imkanına sahip olurlar. Hukuk öğrencilerinin ve stajyerlerin davanın özelliklerini tam olarak kavrayabilmeleri ve hukuk terminolojisini kullanarak İngilizce tartışabilmeleri için gerekli ortamı sağlar.

Hem katılımcılar hem de misafirlerimiz için 2022'deki deneyim daha ilgi çekici olacak. Gelişmeye devam eden konferansımızın bir parçası olarak üç gün boyunca beş uluslararası yargı örgütünün simülasyonu yapılacak. Model Courts of Justice tarihinde ilk kez Amerika Birleşik Devletleri Kolombiya Bölge Mahkemesinde (USDC), Microsoft davası rekabet hukuku kapsamında tartışılacak. Model Courts of Justice'ın 11 yıldır simüle ettiği Uluslararası Adalet Divanı (ICJ), insan hakları mevzuatına giden yolu işaret ederek bir kez daha Nikaragua davası özelinde simüle edilecektir. Dünya Ticaret Örgütü (WTO), önceki konferansımızda katılımcılarımızdan gelen yüksek düzeyde ilgiye dayalı olarak yeniden bir tahkim mahkemesi olarak simüle edilecektir. WTO, hukuk dışı öğrencileri de programa katılmaya davet etmektedir. Bir gelenek olarak, Model CJ her yıl insan hakları konusunda dikkate değer bir deneyim sunar. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), veri koruma ve istihbarat paylaşımı konusunda enfes bir dava ile bu konuda bir kez daha çarpıcı bir deneyim sunacak. Uluslararası hukukun en büyüleyici yönlerinden biri olan Eski Yugoslavya İçin Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICTY) ise ceza hukuku anlayışınızı geliştirmeniz için hazırlandı.

Model Mahkemeler Konferansı'nın bu yıl 11. oturumu olacak ve 29-30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde Ankara Litai Otel'de gerçekleştirilecek olup, başvurular modelcj.org üzerinden yapılabilecektir. Ayrıca bizi sosyal medya hesaplarımız olan Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.