Uzlaştırma Eğitim Duyurusu(21.11.2017)

05708/2017 tarihli ve 30145 sayılıResmi Gazate’de yayımlanarak yürürlüğe giren Ceza Muhakamesinde Uzlaştırma Yönetmeliğinin 51 inci maddesi uyarınca, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Bakanlığınca uzlaştırmacı eğitimi verecek eğitim kuruluşu olarak yetkilendirilmiştir.

Bu bağlamda; uzlaştırma eğitim önkayıtları başlamıştır.  Başvuru koşulları aşağıdaki gibidir.

UZLAŞTIRMA EĞİTİMİ BAŞVURU KOŞULLARI

Aşağıdaki fakültelerden (örgün, ikinci öğretim veya açıköğretim) mezun olmak.

• Hukuk Fakültesi,
  • Siyasal Bilgiler Fakültesi,
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,
  • İşletme Fakültesi,
  • İktisat Fakültesi,

Aşağıdaki hukuk derslerinden en az ikisini almış olmak,

• Anayasa Hukuku
  • Ceza Hukuku (Genel Hükümler)
  • Ceza Hukuku (Özel Hükümler)
  • Ceza Muhakemesi Hukuku
  • Hukuk Başlangıcı/Hukuka Giriş/Hukukun Temel Kavramları/Temel Hukuk
  • Ticaret Hukuku
  • İş Hukuku
  • Borçlar Hukuku

Başvuru için gerekli belgeler:

• Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Lisans mezuniyet diploması veya geçici mezuniyet belgesi onaylı sureti ile Hukuk Fakültesi mezunları dışındaki başvuranların onaylı not döküm çizelgesi
  • Eğitim ücretinin yatırıldığına ilişkin Banka Belgesi

Önkayıt için yukarıda yazılan belgeler pdf formatında cukurovahukukuzlasma01@gmail.com adresine maille gönderilecek, sınıf listesi belli olduktan sonra asılları Hukuk Fakültesine teslim edilecektir.

Eğitim Süresi: 48 saat (36 saat teorik + 12 saat uygulama)

Kontenjan: Her bir grup için 30 kişi

Eğitim Gün ve Saatleri:

Herbir Kurs Dönemi Hafta Sonu Cumartesi-Pazar Olmak Üzere 3 Haftasonu sürecektir. Her iki haftada bir yeni kurs dönemi başlayacaktır. Başvuru sırasına göre gruplar oluşturulacaktır.

Sınıf kontenjanı 30 kişidir. Kontenjan dolmaması veya sınıf sayısını aşması halinde eğitimler daha sonraki bir tarihe kaydırılabilecektir.

Kurs katılım ücreti: 1.250 TL (KDV Dahil)

Ödeme şekli:

Eğitim ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu (Eğitimi ücreti 1250,00 TL (KDV Dâhil) olup, Çukurova Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü-Hukuk Fakültesi’nin Ziraat Bankası Çukurova Üniversitesi Şubesi’ndeki (IBAN NO: TR87 0001 0016 9025 5940 2050 09) nolu hesabına yatırılacaktır. Adayların TC Kimlik numaralarıyla işlem yapmaları, EFT ödemelerinde alıcı adı kısmında "Hukuk Fakültesi-Uzlaştırma Eğitimi" yazması gerekmektedir.)

Eğitim Yeri:

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi