667 sayılı KHK uyarınca kapatılan üniversitelerden başvuran öğrencilerin intibak sonuçları (07.10.2016)

KOMİSYON RAPORU

667 sayılı KHK uyarınca kapatın üniversitelerden başvuran öğrencilerin intibak işlemleri Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 03.10.2016 tarihli ve 75850160-301-01.02-543 sayılı yazısında belirtilen ilkeler çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.

Bahsi geçen yazıda, “Yerleştirme sürecinde veya özel öğrencilik durumunda derslerin transferi ve intibakında programın müfredatı esaslı değil program yeterlilikleri esaslı bir intibak uygulanacak ve öğrencinin daha önce almış ve başarılı olmuş olduğu dersler kredileri ile birlikte sayılarak intibakının yapılacak ve mezuniyet için gerekli olan asgari AKTS kredisi (lisans: 240 AKTS) dikkate alınarak alması gereken dersler belirlenecektir.” denilmektedir.

Fakültemize başvuran öğrencilerin transkripleri incelenerek hangi yarıyıldan itibaren eğitim alacakları belirlenmiştir.