Duyurular

...

4. Dönem Arabuluculuk Eğitimi Kayıtları Başlamıştır (10 Nisan 2015)

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ’NDE ARABULUCULUK EĞİTİMİ (Nisan 2015)

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitiminin dördüncü dönemi 23 Nisan Perşembe günü saat 09.30’da başlayacaktır. Eğitim 23-24-25-26 Nisan, 1-2-3 ve 9 Mayıs tarihlerinde toplamda 54 saat olarak planlanmıştır.

Kayıtlarımız devam etmektedir.

Aşağıdaki eposta adresine talebinizi iletirseniz başvuru formu gönderilecektir.

 

Program Koordinatörü

Doç.Dr. Ömer Korkut

Tel: 0322 338 70 03/325

E-posta: okorkut@hotmail.com


ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ
HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK EĞİTİMİ

 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu’nun 23’ncü ve Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği’nin 28 ve devamı maddelerine göre Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi Programı” hazırlanmıştır.

Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi, asgari otuzaltı saati teorik ve oniki saati uygulamalı olmak üzere toplam kırksekiz saattir. Arabuluculara, arabuluculuk eğitim izni verilen kuruluşlarca teorik ve uygulamalı, toplam sekiz saatten az olmamak üzere yılda en az bir defa yenileme eğitimi verilecektir. Arabulucular her yıl verilen bu sekiz saatlik eğitime katılmak zorundadırlar. Bu dönem 54 saatlik bir eğitim verilmesi planlanmaktadır.

Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi’ne katılabilmek için, aşağıdaki şartlar aranmaktadır:

  1. Türk vatandaşı olmak
  2. Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra beş yıllık meslekî kıdem kazanmış olmak,
  3. Tam ehliyetli olmak,
  4. Kasten işlenmiş bir suçtan mahkûm olmamak

 

Eğitime katılanların, belgeye dayalı ve eğitim kuruluşlarınca kabul edilen haklı bir mazeretleri olmadıkça arabuluculuk eğitimi süresince verilen ders ve çalışmalara katılımları zorunludur. Eğitim kuruluşlarınca, adayların derslere devam durumunu gösteren çizelge düzenlenir ve kabul edilebilir haklı bir mazereti bulunmaksızın derslerin 1/12'sine devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir.

Arabuluculuk Eğitimi, 25 kişilik gruplar halinde Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi (Balcalı Kampüsü, Sarıçam/ADANA) adresinde verilecektir. Talep halinde birbirine paralel olarak birden fazla grup açılabilecektir.

Eğitimi ücreti 1.500,00 TL (KDV Dahil) olup, Çukurova Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü-Hukuk Fakültesi’nin Ziraat Bankası Çukurova Üniversitesi Şubesi’ndeki 1690-25594020-5009 nolu hesabına yatırılacaktır (IBAN NO: TR87 0001 0016 9025 5940 2050 09). Adayların TC Kimlik numaralarıyla işlem yapmaları, EFT ödemelerinde alıcı adı kısmında "Çukurova Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü-Hukuk Fakültesi-Arabuluculuk Eğitimi" yazması gerekmektedir.

Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

  1. Hukuk Fakültesi diploması
  2. Meslekte 5 yıllık kıdem durumunu gösterir belge (Baro Başkanlığı veya Adalet Komisyonundan)
  3. Adli sicil belgesi
  4. Eğitim ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu
  5. Başvuru dilekçesi

 

Programla ilgili ayrıntılı bilgi almak için Program Koordinatörü Doç.Dr. Ömer Korkut ile iletişime geçebilirsiniz.

Tel: 0322 338 70 03/325-
E-posta: okorkut@hotmail.com/
               okorkut@cu.edu.tr